Дефицит на инвестиционно злато вече тресе и Пловдив. Едни от най-разпространените големини кюлчета

...
Дефицит на инвестиционно злато вече тресе и Пловдив. Едни от най-разпространените големини кюлчета
Коментари Харесай

Отново истерична треска за злато в Пловдив, най-масовите кюлчета - само с поръчка

Дефицит на капиталово злато вече тресе и Пловдив. Едни от най-разпространените размери кюлчета са тези от 20, 50 и 100 грама, само че сега мъчно може да бъдат намерени в града под тепетата даже в пловдивските офиси на една от най-големите компании за търговия със злато, сребро и продан на валути.
Прочетете още
Истеричната тресчица за злато стартира още през лятото на предходната година и откри своя разцвет през втората седмица на март 2022 година, когато борсовите цени на капиталовото злато означиха безспорен връх - 60,1 евро за грам. 

Предвид военното състояние сред Украйна и Русия, високата международна инфлация, нарушените вериги от доставки, рекордните стойности и недостиг на съществени енергийни запаси и прогнозите за икономическа криза, инвестицията в злато наподобява като предпазен оазис. Особено за хората, които не желаят да изгубят цената на парите си и нямат големи запаси, които да вложат в различен вид инвестиция.

Имотните вложения, които са обичаен способ за предпазване на пари на българите, сега са непостижими за доста хора - изключително що се касае до парцели в градове като София и Пловдив, а точно там са съсредоточени главно семействата със спестявания. Криптовалутите, които пък станаха съвременен вид инвестиция, се сринаха и обезкуражиха редица свои почитатели. Това разумно реалокира светлината на прожектора към вложенията в скъпи метали. 

Желаещите през последните месеци са доста, но предлагането е надалеч по-свито. Прави усещане, че опашките пред офиси на дилъри на сходни артикули в Пловдив не са казус. В самите уеб сайтове на търговците е разказано, че най-масовите типове златни кюлчета могат да бъдат поръчани със поръчка и се чака избран интервал - от 1 до 5 седмици. 

Налични сега за директна продажба са кюлчета от по 1 грам и 10 грама, а останалите оферти са за капиталови монети, като едни от най-разпространените са Виенска Филхармония, Канадски кленов лист, Австралийско кенгуру. 

При монетите обаче, както и колкото по-малък е грамажът на капиталовото злато, маржът сред покупна и продажна цена е огромен. С други думи, в случай че закупите в този момент артикул за 1600 лева, ще можете да го продадете незабавно за 1500 лева. При по-големите грамажи злато, по-лесно и бързо се стига до миг, в който купувачът е на облага. Именно по тази причина те са желани от вложителите. 

Към момента борсовата цена на златото е близо 54 евро за грам. Продажната цена за 1 грам капиталово злато у нас тази седмица е приблизително към 150 лв., а покупната /т.е. тази, на която брокерите изкупуват златото/ е към 107 лв.. 

Респективно борсовите цени на капиталовото сребро са приблизително към 18.7 евро за грам. Продажната цена на 1 кг сребърно кюлче е 1 705 лева, а покупната - 1222 лв.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР